на живо

Стилиян Петров: Скоро ще обявя дали се кандидатирам за президент на БФС

Легендарният футболист гостува в "Шоуто на Николаос Цитиридис"

Легендата на родния футбол и последният капитан, извел националния ни отбор на голям форум - Стилиян Петров, се включи в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV. В Skype разговор с водещия, Стенли коментира дали ще се кандидатира за президентския пост в БФС. Той призна, че обмисля този вариант и ще обяви крайното си решение в следващите месеци.

Стилиян, за когото изолацията не е чужда, тъй като дълги години води битка с левкемията, сподели и кои са най-важните неща в една такава ситуация. 

"Аз се гордея с това, че моето име се спряга, но да не забравяме, че аз съм извън България вече 20 години, което в моментната ситуация е добре, но и не много добре, защото бъдещият президент трябва да е със силен екип. Това при мен е голям проблем"

"Да, анализирал съм, искам да погледна сериозно на нещата - дали има шанс за промяна, дали може да се промени нещо и дали хората го искат. Според мен има много по-силни кандидати, но ако и моето име е замесено там, както казах - оглеждам нещата, оценявам ги и в следващите няколко месеца, когато се реши за Конгреса, ще мога да дам финалното си мнение", каза Петров, който направи име на Острова с екипите на шотландския гранд "Селтик" и английския "Астън Вила".

"Подкрепата, вярата и търпението. Това са три много важни неща в едно такова време. Да не забравяме, че живеем в 21-ви век и изолацията е нещо ново за един човек. При мен изолацията продължи година и три месеца, което беше много дълъг период. Период, в който бях изолиран от всички други. Единствено постоянно до мен беше моята съпруга. Дори в определени моменти и децата ми нямаха право да влизат при мен, което правеше нещата още по-сложни"

"Това, през което преминаваме в момента, може би, като семейство, не само аз и всички други, които са имали някакъв проблем и са минали през такъв период, знаят колко е важно и как тази изолация помага и предпазва другите и самите тях", сподели Стилиян.

А колко "крачета" може да направи Стилиян с футболна топка, а не с тоалетна хартия, по-строг ли е като треньор, отколкото като баща... и какво е общото между него и водещия - вижте във видеото.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: