на живо

Стилиян Петров помогнал на бивш съотборник да се справи с коронавируса (ВИДЕО)

Приятел в нужда се познава

Освен страхотен футболист, легендата Стилиян Петров е и човек с голямо сърце. Това се потвърждава от думите на бившия му съотборник в английския "Астън Вила" - Габриел Агбонлахор. Пред Talk Sport той разказа за един от най-трудните моменти в живота си - битката с коронавируса, в която му подал ръка именно Стенли.

Агбонлахор проявил симптоми на COVID-19 през месец март, но не бил тестван.

"Беше неделя вечер. Имах силна мигрена, а през следващите няколко нощи ме обливаха горещи вълни. Чувствах се отпаднал, няколко дни по-късно вече кашлях. Прекарах 10 дни в това състояние. Симптомите бяха като на коронавируса, но не се подложих на тест. Останах в леглото у дома, за да се възстановявам. Беше ужасно. Едно от най-лошите неща, с които съм се сблъсквал, но тялото ми се пребори"

"Стилиян Петров и съпругата му живеят на около 5 минути от нас и ми носеха продукти, витамини и други неща до входната врата. Обичам Стилиян! Той е добър човек и му дължа много, както и на друг мой съсед, който също помагаше", сподели Агбонлахор.

Двамата със Стилиян играха заедно за "Вила" в периода 2006-2013 г. Години, в които заради силните си изяви с екипа на тима от Западен Мидлендс, Агбонлахор стигна и до националния отбор на Англия. Стенли пък бе основна фигура в българския.

Наскоро, при виртуалното си гостуване в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV, Стилиян разкри, че обмисля да се кандидатира за президент на БФС и скоро ще обяви решението си.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: