на живо

Стилиян Петров пред сензационно завръщане на терена

Българинът е получил няколко оферти

Twitter / Aston Villa FC

Бившият капитан на националния отбор по футбол - Стилиян Петров, е пред сензационно завръщане на терена от лятото, съобщи самият той пред OFFNews. Петров трябва да вземе решение до месец май, като определи шансовете си за връщане в игра на 50%.

"Продължавам да тренирам с втория тим на "Астън Вила" – два или три пъти на седмица. Имам оферти, дали ще стане, ще знам до края на май. Тренирам, обсъждам, засега всичко е 50 на 50", сподели за изданието 37-годишният халф.

Петров разкри, че получените оферти не са от Англия.

"Аз никога не съм се откъсвал за секунда от футбола, следя абсолютно всичко. Към България също хвърлям поглед. Канят ме в студия, коментирам мачове – както в Англия, така и в Шотландия. Ходя на всички футболни срещи, които са наблизо", добави още бившият футболист на "Монтана", ЦСКА, "Селтик" и "Астън Вила".

През март 2012 г. Петров бе диагностициран с остра форма на левкимия, заради която прекрати преждевременно състезателната си кариера. Четири години по-късно, вече напълно преборил коварната болест, той започна да тренира с младежкия отбор на "Астън Вила", като дори записа минути в предсезонната подготовка на представителния тим на бирмингамци, Впоследствие обаче тогавашният наставник на "Астън Вила" - Роберто Ди Матео, реши да не му предлага договор.