на живо

Стилиян Петров дебютира във футзала с жълт картон

Бившият капитан на "лъвовете" се завърна в игра

Twitter

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров дебютира с жълт картон в шампионата на Англия по футзал.

Българинът игра за "Тийм Юнайтед Бирмингам" при загубата с 3:5 от "Логхороу Стюдентс" в първия кръг на първенството.

"Един приятел, с когото ритаме в неделя, ни помоли да помогнем за промотиране на този спорт, защото от футболната асоциация им отрязали парите. Заради това се навих. В следващите мачове ще се включат и други колеги", заяви 41-годишният Стилиян Петров.

При 3:3 голмайсторът на отбора на Стан - Зак Найт получи червен картон, а при футзала това означава, че отборът трябва да играе 5 минути с човек по-малко. След изтичането на това време, на терена може да влезе друг играч.

"Оказа се, че пет минути с човек по-малко си е направо огромно време в тази игра. Беше малко странно да се включа, още не съм свикнал, въпреки че като деца постоянно играехме в зала, и е страшна атракция", допълни Стилиян Петров.

"Много ще се радвам, ако успеем да привлечем повече хора на трибуните, което ще помогне изключително на клубовете, които имат проблеми. Точно заради това реших да се върна на терена", добави българинът.

Петров, който е част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, прекрати футболната си кариера през 2013 г. като играч на "Астън Вила", тъй като бе диагностициран с левкемия. След като пребори коварната болест, опита да се върне в игра за бирмингамци, но тогавашният мениджър на тима Роберто Ди Матео отказа да му даде шанс.