на живо

Стилиян Петров се "завръща в рая"

Бившият капитан на националния ни отбор ще облече отново екипа на "Селтик" поне за един мач

Getty Images

Стилиян Петров ще вземе участие в благотворителен мач, организиран от фондацията на бившия му клуб "Селтик". Това съобщи официалния сайт на 47-кратния шампион на Шотландия.

В двубоя ще се срещнат отбори, организирани от двама от бившите съотборници на Петров в "Селтик" - Хенрик Ларсон и Любомир Моравчик.

"Веднага се съгласих да участвам в този мач. Завръщам се в рая. Изобщо не съм се замислял дали искам да съм на стадиона. Веднага щом ми се обадиха, казах, че идвам. Очаквам с нетърпение да се завърна в моя дом. Прекарах си страхотно по време на моя благотворителен двубой на "Селтик Парк" и съм благодарен на запалянковците", заяви 37-годишният бивш халф на тима.

 

През 2013 г. в демонстративен мач българинът прие подкрепата на феновете на "Селтик" в борбата си с левкемията. След като бе обявено, че Петров е в ремисия, той не е спирал да тренира и дори на няколко пъти е обмислял завръщането си в професионалния футбол.

В кариерата си Стилиян Петров игра в "Монтана", ЦСКА, "Селтик" и "Астън Вила". Халфът записа 105 мача за националния отбор на България, в които отбеляза 8 гола.