на живо

Стоев: Ако Гонзо си тръгне, аз ще бъда лоялен към него (ВИДЕО)

Левски се бетонира на второто място в класирането

Отборът на Левски вече може да диша малко по-спокойно. „Сините” победиха трудно с 1:0 Берое в дербито на 27-я кръг на „А” футболната ни група. Домакините изтърпяват наказание, затова мачът се игра пред празни трибуни.

Единственото попадение в срещата бе дело на Венцислав Христов, който реализира от спорна дузпа в добавеното време на първата част. Наказателният удар бе отсъден за нарушение срещу Божидар Краев. Христов се разписва във втори пореден домакински мач на "Герена".

Първото полувреме ще се запомни предимно с много битка в средата на терена и здрави единоборства между футболистите на двата тима.

В 30-та минута играта бе временно спряна. Трима играчи на Берое пострадаха, като най-сериозно се оказа състоянието на бранителя Венцислав Василев, който бе изнесен с носилка и откаран в болница. След мача футболистът заяви, че има седем шева на главата и не е ясно дали ще може да играе в мача срещу ЦСКА в сряда.

Неговите съотборници - Елиаш и Том също имаха нужда от медицинска помощ след като удариха главите си при опит да отнемат топката на Бурабия.

Второто полувреме бе малко по-динамично.

Най-сериозното положение за домакините дойде в 84-та минута. Нар намери Прохазка в наказателното поле, който продължи надясно към Радослав Цонев, но юношата на „сините” стреля в аут.

Двата тима завършиха срещата с по 10 играчи. Първо в 72-та минута Бурабия получи червен картон, след като изрита Милисавлевич край тъч линията. 10 минути по-късно численото равенство на терена се възстанови. Веселин Пенев бе изгонен заради нарушение срещу Франсис Нар.

В края на мача футболистите на Берое имаха шанс да изравнят резултата, но влезлият като резерва Исмаил Иса, стреля над напречната греда.

Ето как старши треньорът на Левски Стойчо Стоев коментира изхода от мача: „Във футбола резултатът винаги е реален, по простата причина, че единият отбор побеждава, а другият- губи”.

Според него отборът на Берое е нямал чисти голови положения.

На другия полюс бяха мненията от щаба на "заралии". Според тях  дузпата, отсъдена в полза на Левски, е несъществуваща и те не са заслужавали да загубят мача.

Запитан за отношенията си със Спортният директор на тима Георги Иванов – Гонзо , Стоев заяви: .„Георги Иванов е човекът, който ме покани в Левски и при евентуално едно негово напускане, аз ще бъда лоялен спрямо него".

Със спечелените три точки днес, „сините” се откъснаха на второ място в класирането. Берое вече изостава със 7 точки от Левски и е на 3 точки зад Славия.