на живо

Стоичков: Гризман няма място в "Барселона"

Камата скочи на французина

Reuters

Христо Стоичков не смята, че Антоан Гризман има място в "Барселона". Легендата на каталунците и българския футбол е категоричен, че "блаугранас" трябва да се разделят с французина възможно най-скоро.

"Всеки път, когато Гризман е на терена, "Барселона" играе с 10 човека. Ако в клуба искат да направят нещо в дългосрочен план, трябва да го продадат", каза Камата пред sportsport.ba, цитиран от испанския вестник "АС".

"Тринкао и Брейтуейт задължително трябва да бъдат в стартовия състав. Не разбирам какво обаче прави там Гризман", каза още носителят на "Златната топка".

Снимка: Reuters

Световният шампион с Франция от мондиала в Русия пристигна на "Камп Ноу" през лятото на 2019 г. като голямата звезда на "Атлетико" Мадрид, но до момента не оправдава очакванията. Каталунците се класираха за финала за Купата на краля, но отпаднаха още на 1/8-финалите в Шампионската лига. Все още обаче имат шансове за титлата в Испания.

Христо Стоичков изиграва 214 срещи и вкарва 107 попадения за "Барса" през първия си 5-годишен престой на "Камп Ноу". В рамките на един сезон опитва късмета си с екипа на италианския "Парма" (30 мача, 7 гола), преди да се завърне в Каталуния и да добави нови 41 двубоя и 9 гола за каталунците.