на живо

"Дейли мейл" нареди Стоичков и Трифон Иванов до грубияните Гатузо и Матераци

Българските легенди попаднаха сред 20-те най-твърди футболисти

Getty Images/Guliver Photos

Две от легендите на българския футбол - Христо Стоичков и покойният Трифон Иванов, попаднаха в списъка на "Дейли мейл" за най-твърдите футболисти.

В материала са още футболисти като Дженаро Гатузо, Пепе, Андони Гойкоечея и Марко Матераци.

В честта за Камата от таблоида пишат, "че лесно можел да уплаши и зрителите пред екраните с едно-единствено намръщено изражение". Те го описват като "изключителен талант с всемогъщ дух в тяло на питбул."

Той попада в списъка с твърдите играчи заради настъпване на съдията на мача за Суперкупата на Испания срещу "Реал" от първия му сезон в "Барселона", както и с доживотната забрана да играе футбол, която получава през 1985 г. заради сбиване в двубоя за Купата на България между ЦСКА и "Левски".

Сърцатият бранител Трифон Иванов е част групата с твърдите футболисти заради закана срещу германците преди четвъртфинала на Мондиала в САЩ. Тогава той споделя пред треньора Димитър Пенев, че Руди Фьолер ще падне на тревата само от неговия дъх. 

"Дейли мейл" описва покойния Иванов като "Българския вълк" заради външния му вид и пише, че всички винаги ще си го спомнят с добро.

Трифон Иванов почина на 50-годишна възраст от инфаркт през февруари 2016 г.