на живо

Стоичков към Златните момичета: Да покажем, че малка България е номер 1

Камата пожела успех на грациите преди европейското първенство във Варна

Facebook

Българските гимнастички получиха подкрепа от най-високо ниво преди европейското първенство във Варна. Шампионатът ще се проведе от 9 до 13 юни, като в него ще участват националния ансамбъл жени (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова), както и индивидуалните ни гимнастички - Боряна Калейн и Катрин Тасева.

Момичетата ще бъдат наблюдавани от самия Христо Стоичков! Той им пожела успех, посъветва ги да слушат треньорките и им прати голяма прегръдка във видео обръщение.

"Скъпи Златни момичета,

Очаквам много успехи от вас. Не се съмнявам във вашите възможности, защото сте го показали не веднъж и два пъти. На това европейско първенство във Варна искам да покажете на целия свят какво ги очаква на олимпийските игри. На олимпийските игри си го знам - винаги медали за България. На всички вас желая много здраве, много щастие. Слушайте заветите на вашите треньорки, защото те също са част от вашия спортен живот. От бат ви Ицо - една голяма прегръдка и само успех. Да покажем на целия свят, че малка България е и ще бъде номер 1 в света. Успех ви желая, Златни момичета!", заяви Камата.

Снимка: Lap.bg

Европейското първенство е най-важният турнир за момичетата преди кулминацията в техните кариери - олимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат през лятото на 2021 г.