на живо

Стоичков: "Ливърпул" има предимство, защото елиминира "Барса" (ВИДЕО)

Камата е в Мадрид за финала на Шампионска лига, който може да гледате пряко по bTV Action

Стоичков: "Ливърпул" има предимство, защото елиминира "Барса" (ВИДЕО)

Христо Стоичков - единственият българин, вдигал най-ценния футболен трофей - този от Шампионската лига, е категоричен: "Ливърпул" има лек превес пред "Тотнъм" в тазгодишния финал. А причината е невероятният обрат в полуфинала срещу "Барселона".

Мача може да гледате на 1 юни от 21:00 ч. по bTV Action!

"Доказани отбори, биткаджии. Не случайно "Ливърпул" изигра страхотен реванш срещу "Барселона". Много малко хора мислеха, че той ще има шанс да ги елиминира. И аз се изненадах. 3:0... Няма шанс! В 6-ата минута натиснаха, вкараха, двата гола паднаха за 2-3 минути ги отказаха. Това за мен е незапомнен мач с толкова много грешки! 136 грешни паса за "Барселона", само 36 за Меси... Направи сметка за какво става въпрос", каза Стоичков пред екипа на bTV в Мадрид.

"След мачовете, които изиграха, фаворит е "Ливърпул". Миналата година бяха на финал, тази - също, а "Тотнъм" от много години не са били на финал. Но понякога и най-добрият няма ден, има шансове за гол. Един корнер, един фаул... От там нататък няма шанс да прогресираш и да вкараш гол, мачът си върви, докато свърши", добави той.

Самият Стоичков знае какво е чувството да спечелиш Купата с големите уши. Той триумфира през 1992 г. с "Барселона", когато надпреварата носи името Купа на европейските шампиони. На финала каталунците побеждават "Сампдория".

"Всяка секунда от този мач ми е ясна. Беше първата ми спечелена Шампионска лига с "Барселона". Начертан ми е, този 20 май никога няма да се забрави. Това е футболът! Спомените се остават, няма да забравя как седнах на трибуната на "Уембли", но това са само спомени", заяви той.

А кои футболисти ще имат спомени като на Камата? Тези на "Тотнъм" или тези на "Ливърпул"? Отговорите на 1 юни от 21:00 ч. пряко по bTV Action.