на живо

Стоичков: Меси играе за трофеи, а не за пари

Камата даде интервю пред "Мундо Депортиво", в което коментира бъдещето на капитана

Лионел Меси не играе за пари, а за трофеи! Това заяви Христо Стоичков в интервю пред "Мундо Депортиво" на въпрос относно бъдещето на аржентинския нападател.

По-рано днес авторитетното испанско издание "Мундо" разбуни духовете във футболния свят, публикувайки подробности от последния контракт между Меси и "Барселона", подписан през 2017 г. От изнесената информация стана ясно, че геният от Росарио получава 555 млн. евро за 4 години. Други 115 млн. евро са платени на капитана като бонус.

"Дали Меси ще преподпише е една много важна за мен тема. Той знае, че като бивш играч на клуба и негов приятел, искам да остане у дома. Но "Барселона" е в етап, в който нито клубът, нито членовете му знаят бъдещето си. Каквото и да реши Лео, е наясно, че има подкрепата на Христо Стоичков. Всичко, което е направил за "Барселона", е с обич.", каза Стоичков.

"С него ще бъдем приятели завинаги. Неслучайно бях до Меси, когато получаваше "Златната топка" и "Златата обувка". Гордея се, че с него сме близки. Има малки детайли - подписва екипче за внучката ми или бутонки за моята колекция. Ще уважа решението му, каквото и да е то."

През летния трансферен прозорец на 2020 г. Меси опита да напусне "Барселона", възползвайки се от клауза в договора си, но след това си промени мнението. Напоследък все по-усилено се говори за интерес към него от "Манчестър Сити", "Пари Сен Жермен" и дори "Интер".

"Трябва да бъдем ясни. Следващият президент има за цел да сглоби боеспособен отбор, в който Меси да се наслаждава на играта. Наистина ли мислите, че Меси играе за пари? Той играе за трофеи, роден победител е. И, разбира се, ако няма резултати и успехи, Лео не е щастлив. Аз също страдам, когато той не е щастлив.", коментира още Модерния ляв.

В сряда (3 февруари) на Меси и компания предстои четвъртфинал в турнира за Купата на краля. Двубоят "Гранада" - "Барселона" ще бъде излъчен от 22:00 ч., пряко по bTV Action.