на живо

Стоичков нападна Дембеле: Не петни емблемата на "Барселона"!

Легендата на каталунците с остро изказване по адрес на французина

Lap.bg

Христо Стоичков коментира горещата тема в "Барселона". Българската легенда се изказа остро по адрес на Усман Дембеле. Французинът отказа да преподпише нов договор при намалена заплата и затова му беше поставен ултиматум - да си намери нов клуб до 31 януари.

"Така и не разбра (б. ред. - Дембеле) какво е "Барса". Ако не искаш да бъдеш в "Барселона", поне не петни емблемата. Свали фланелката и кажи "господа, тръгвам си". Много ти благодаря затова, че заблуждаваш хората, че знаеш как да играеш футбол. Казвам ти го, защото и аз съм играл на тази позиция. Господин Лапорта, отворете вратата и го пуснете да си ходи. Такива хора, които не усещат какво е чувството да защитаваш тези цветове, трябва да си тръгнат.", коментира той пред телевизия TUDN, за която работи.

"Аплодирам Шави, че не го включи в групата (б. ред. - за мача с "Атлетик" Билбао от Купата на краля), защото тази съблекалня заслужава уважение. Със 121-годишната си история нашият клуб и нашата емблема заслужават уважение."

"Аз дойдох като чужденец, но знаех какво е "Барселона". Кои са Кубала, Караско, Линекер, Бакеро, Салинас... Познавах историята", добави Стоичков.