на живо

Стоичков: По мое време такива контроли не играехме

Камата все пак пожела успех на националите в мача срещу Гибралтар

Getty Images

Голмайсторът от световното първенство по футбол през 1994 г. в САЩ - Христо Стоичков, пожела успех на националния тим преди днешната (11 ноември) контролна среща с Гибралтар. Мачът ще се играе на националния стадион "Васил Левски", а първият съдийски сигнал трябва да прозвучи в 19:30 ч.

Камата, който има 83 мача за "Лъвовете" и 36 гола (1986-1999 г.), в типичния си стил заяви, че по негово време тимът не е играл с футболни "джуджета".

"По мое време такива контроли не играхме, а и нямаше Гибралтар тогава. Време е за победа! Напред, българи!", написа единственият българин, печелил Златната топка (1994 г.) във "Фейсбук". 

Всъщност Гибралтар е територия на Пиренейския полуостров, която никога не е имала изцяло автономен статут. От 1713 г. тя е владение на Великобритания, а през 1967 г. местните жители гласуваха на референдум това да остане така, за да бъде намалено влиянието на Испания. Националният тим по футбол на страната пък е член на ФИФА от 2015 г.

Снимка: Getty Images

Българските национали ще се стремят към първа победа от началото на 2020 г. До момента те имат в актива си 1 равенство и 5 загуби.

В последните месеци Гибралтар успя да постигне две победи в Лигата на нациите - срещу Сан Марино и Лихтенщайн.