на живо

Стоичков прогнозира победа за "Барселона" в Ел Класико

Камата е убеден в успеха на своя тим

Facebook

"Виждам победа в Ел Класико", написа легендата на българския футбол Христо Стоичков в социалните мрежи. Тази вечер ще се изиграе мач номер 246 между вечните съперници "Реал" Мадрид и "Барселона". В двубой от 30-ия кръг на Ла Лига двата колоса на испанският футбол ще се изправят в битка, която може да се окаже решаваща за съдбата на титлата.

"Роналд и Лео знаят как се прави! Виждам победа в Ел Класико! "Барса" - повече от клуб", написа Стоичков на страницата си във "Фейсбук".

Каталунците са в серия от 6 поредни победи в Ла Лига, а "Реал" се цели в трети последователен успех в Ел Класико за пръв път от 1978 година.

"Реал" и "Барселона" изостават съответно на 1 и 3 точки от лидера "Атлетико" Мадрид, а този суперсблъсък до голяма степен ще ни даде отговор на въпроса как ще изглежда класирането в челото в края на сезона.

Снимка: Getty Images

Като част от "блаугранас" Христо Стоичков печели четири последователни титли в Ла Лига от 1991 до 1994-а, както и Европейската купа през 1992 г. Отбелязал е 76 гола в 151 мача и печели "Златната топка" през 1994 г.