на живо

Стоичков: Разбирачите си тръгнаха от "Барса"

Камата коментира оставката на Хосеп Мария Бартомеу

Lap.bg

"Разбирачите си тръгнаха от "Барса" - с тези думи Христо Стоичков посрещна новината за оставката на президента на каталунския футболен клуб Хосе Мария Бартомеу.

Камата, който е легенда на испанския колос и част от отбора, спечелил Шампионската лига през 1992 г., не е крил своето неодобрение към управлението в клуба.

Най-големите критики от страна на легендата Бартомеу получаваше заради безспирните харчове на пари за футболисти и липсата на резултати.

"За 3-ма футболисти - 450 милиона евро, нито един финал на Шампионската лига от 2015 г. Почти милиард хвърлени на вятъра за трансфери", написа и сега Камата. 

"Барселона" се оборудва с трита играчи, които влизат в топ 10 на най-скъпите трансфери в света в последните години - Филипе Коутиньо (от "Ливърпул" за 145 млн. евро), Антоан Гризман (от "Атлетико" Мадрид за 120 млн. евро) и Усман Дембеле (от "Борусия" Дортмунд за 105 млн. евро).

Снимка: Getty Images

Въпреки това каталунците не са били на финал в Шампионската лига от сезон 2014/2015 насам.

Бартомеу е начело на "Барселона" от 2014 г. насам. В последните месеци той си навлече гнева на феновете заради скандала с Лионел Меси. Голямата звезда на каталунците поиска да напусне клуба, но ръководството не му разреши да го стори преди да изтече последната година от договора му. В редица интервюта аржентинецът заяви, че се чувства измамен, а управлението на "Барса" не е на нужното ниво, за да може отборът да е спокоен и да постига успехи.