на живо

Стоичков съветва Диего Коста да остане в "Челси"

Парите са важни, но е важно и да те гледат милиони зрители, твърди Камата

Легендата на българския футбол Христо Стоичков съветва Диего Коста да остане в "Челси" и да не се поддава на изкушаващите оферти от Китай, пише английският таблоид "Сън".

В интервю за изданието Камата призова бившия си играч в "Селта" да продължи да носи екипа на "сините" и да преследва трофеи с тях, защото все още е млад и му е рано да подписва с клуб от Изтока.

„Моят съвет е да остане там, където е в момента. Още е млад. В днешния футбол има много пари, но самият спорт е различен в Англия, Испания, Германия, Мексико или САЩ. За него е важно да играе в Англия, където всеки ден нивото се вдига и все повече зрители гледат мачовете. Феновете във Висшата лига са страхотни, а трибуните са пълни. Диего Коста е все още на 28 години и твърде млад за трансфер на Изток. В днешно време парите са много важни, но за един футболист е важно и милиони да следят изявите му“, каза Стоичков.

„Помня времето, когато му бях треньор в "Селта". Той беше на около 18 години. Показваше футболен интелект и се вслушваше в мнението на треньорите. Сега е един от най-добрите в света и все още е млад. Много добре си спомням, че още тогава Диего демонстрираше характер на победител. Именно това е важно за "Челси" и той трябва да остане в отбора. Антонио Конте е умно момче и много добре знае за какво говоря“, допълни българинът.

Напоследък английските медии твърдят, че между италианския мениджър на "сините" и испанеца има конфликт, свързан със сериозна оферта от Китай. Нападателят остана извън групата за мача от първенството срещу шампиона "Лестър", но се завърна в титулярния състав за домакинството на "Хъл Сити".