на живо

Стоичков се извини за споменаването на сина на испанския вицепремиер (ВИДЕО)

Камата: Съжалявам искрено. Детето няма никаква вина

Христо Стоичков се извини, че спомена сина на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария при нападките си по отношение на проведения референдум в Каталуния. 

Преди ден Камата публично обвини Сорая Саенс де Сантамария във франкизъм и поиска оставката й заради действията на полицията по време на допитването за независимост в неделя. В отговор вицепремиерът обяви, че ще съди легендарния български футболист.

"Живял съм дълги години в Каталуня имам много приятели там. Това, което се случи, беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие, насилие срещу невинни хора. Единственото, за което искрено съжалявам, е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето, което няма ни най-малка вина за случилото се", каза Стоичков.

"Въпреки всичко снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никого, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече", добави Камата.