на живо

Станимир Стоилов: Бих застрелял човека, който взе 14 нови в "Левски"

Специалистът разкри защо няма да се върне при "сините"

bTV

Българският треньор Станимир Стоилов се прибра в България след историческото класиране на "Астана" за 1/16-финалите в Лига Европа. Специалистът вече обяви, че няма да продължи договора си с казахстанския шампион, а пред българските журналисти разкри причините, поради които не може да се върне в родния "Левски".

"След 20 дни ми изтича договора с Астана, а нямаме разговори. Има други предложения, но не е нещо, което да си струва и да съм твърдо решен. До края на годината ще взема решение", каза Мъри.

Относно "Левски" той заяви: "През лятото са взели 14 нови футболисти, а сега научавам, че искат да взимат още нови през зимата. Ако аз бях на мястото на собственика на "Левски", бих застрелял този, който прави селекцията в "Левски". Аз също като Делио Роси, сега в "Левски", съм отивал на ново място в движение, но не съм си позволявал  да взема повече от трима-четирима нови", сподели най-успешният български треньор.

"Бих се завърнал в "Левски", ако някога реша да се прибера и ако получа предложение. На този етап не стои възможност за разговори с клуба. Първата причината е, че не може да се водят разговори, когато ти завеждаш дела с човек, който съдиш. Това е абсолютно несериозно и е обида. Интересното е също, че винаги ме искат, когато съм зает, а не когато съм свободен. Това е втората причина. Няма голяма болка, когато говоря с "Левски". Сега има повече съжаление и тъга, когато виждам какво се случва. Повечето футболисти и треньори бяха пуснати в центрофугата и изхвърлени", добави Стоилов по темата "Левски".

Той взе отношение и по повод предстоящия конгрес на БФС, който би трябвало да се състои през февруари идната година. Стоилов заяви, че България има страхотен авторитет във ФИФА и това е заради президента на родната централа Борислав Михайлов. Поради тази причина той подкрепя сегашния шеф на футбола у нас.