на живо

Стоилов призова държавата да помогне за козирката, за да не падне Сектор "А" (ВИДЕО)

Не може отбор като "Левски" да бъде подхвърлян като сираче, заяви треньорът

Стоилов призова държавата да помогне за козирката, за да не падне Сектор "А" (ВИДЕО)

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов призова държавата да помогне за построяването на козирката на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", тъй като има опасност от срутване на сектора.

На пресконференцията преди двубоя с ЦСКА 1948 наставникът коментира като "неуважително" решението на съперника да приеме "сините" на стадиона в Бистрица.

"Очаквам да стане сериозен сблъсък. ЦСКА 1948 е отбор, който обича да играе футбол. Взеха някои добри футболисти. Имат качествени български играчи. Не успяхме да ги победим в първия полусезон и сега трябва да се постараем. Нормално е подобни несериозни решения да влияят. Всички призоваваме феновете да идват на мачове и да купуват билети, а мачът ще се играе на неудобно за всички място. Теренът е еднакво лош да се играе футбол и за двата отбора. Не можем да очакваме чудеса. В никакъв случай не мога да приема, когато "Левски" бива пращан да играе на стадиони, които не могат да приемат и 20% от феновете на клуба. Това е неуважение към "Левски". На някои не им се хареса, че на "Герена" имаше 15 хиляди", каза Стоилов пред медиите.

Снимка: Lap.bg

"Нямам намерение да призовавам феновете, защото знам, че те няма да се поддадат на провокации. Аз също бих се ядосал, ако отида на мач с 40 лева билет и имам 1 час път. Това е огромна провокация към нашия клуб. Нашият клуб се свърза с ЦСКА 1948 на най-високо ниво. Тяхното решение е такова. Точките не са ни толкова важни, щом не можем да се борим за титла."

"Иска ми се феновете да дадат 40 лева за клуба, а не за билети на противника, но след като толкова време призоваваме да идват на мачове, няма как да ги призова на такова нещо. Искаме да ни подкрепят. Това е неуважение. Ще слушаме след мача футболни глупости. Когато организираш събитие, трябва да осигуриш най-добрите условия."

Снимка: Lap.bg

"Предната седмица, когато имаше перфектни условия за работа, ние пускахме отоплителна система и харчихме пари, за да е удобно на всички и феновете да гледат качествен футбол. Не знам защо се отлага помощ от държавата. След като се видя, че могат да напълнят стадиона, най-нормалното е да се построи една козирка на сектор, който може да се срути. Трябва да се направят стадиони на отбори като нас, ЦСКА, "Берое", "Черно море" и т.н., след като се помогна на "Ботев" и "Локо" Пловдив. Не виждам никакво развитие от срещата със спортния министър. Държавата е задължена да подкрепи клубовете. Трябва да ни отделят внимание, след като виждат какво правят феновете. Задължително е да се направи козирка, за да не падне Сектор "А". Не виждам проблем да се помогне, след като на други вече е помагано. Не знам как стоят нещата документално, но със сигурност има механизъм. Не може отбор като "Левски" да бъде подхвърлян като сираче. Трябват ни финанси за козирка. Това е единственото ни желание. Постепенно вървим към изчистване на задълженията. Парите са съвсем символични, ако ги сравним с разходите, които се правят за ненужни неща. Повече няма да се срещаме излишно с министъра. Ние сме заявили желанията си. Аз съм нетърпелив и искам това да се случи максимално бързо", каза още треньорът на "сините".