на живо

Стоилов: Футболистите трябва да покажат, че са си взели поука

"Левски" приема "Пирин" в събота

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов очаква футболистите да покажат, че са си взели поука от грешките още в мача срещу "Пирин" от Първа лига. 

"Всички футболисти са здрави. Имахме дребни болежки през седмицата, най-вече на Георги Миланов, които отшумяха. Имаше дребни болежки и при Боби Цонев, но и при него болката е отшумяла. Ще имаме минимум една промяна, защото Краев не може да вземе участие. Ще решаваме до последно в зависимост от здравословното състояние. Не е важно дали ще промени, а по-важното е как ще се представим на терена. Не е нормално да се правят постоянно голям брой промени, което води до недостатъчна сработеност", каза Стоилов.

"Пирин" ми е доста симпатичен отбор. Познавам голяма част от футболистите с техния опит. На някои от тях съм бил треньор. Чест им прави, че залагат на местни футболисти, опитни футболисти, които могат да създадат проблеми на всеки отбор. В последните няколко кръга много трудно допускаха загуби. Нормално е като новак в групата да имат и колебания. Като се има предвид и класата на техните играчи, трябва да бъдем изключително концентрирани и мотивирани. Играчи с опит и класа могат да създадат проблем на всеки един отбор."

Снимка: Lap.bg

"Проблем при нас се явява отсъствието на привържениците, което намалява мотивацията и амбицията на нашия отбор. На другите отбори не им е нужна толкова голяма мотивация, защото се изправят срещу "Левски". При нас трябва да се намери от мотивационна гледна точка решение. Трябва да покажем добра игра. Жизнено важно за нас е да започнем да печелим точки."

"Договорите от всеки се извоюват на терена от работата, която вършим. Във всеки, в който виждаме перспектива и амбиция, израстване, ще получи предложения. Друг въпрос е дали ще може да се договорим относно финансовите параметри. Не може да си позволяваме да подновяваме договори с увеличаване на финансовите параметри. Присъствието на спонсор не значи спокойствие и не значи, че са решени финансовите проблеми на клуба, които висят с пълна сила. Подновяването на договора ще зависи не само от това, което играчите показват, но и от финансовите параметри."

"Реакцията на футболистите трябва да бъде утре на мача срещу "Пирин". Там трябва да покажат, че са си взели поуки и да покажат, че "Левски" винаги трябва да играе на по-високо ниво. Основната задача срещу "Локомотив" беше изпълнена и спечелихме трите точки. Моите изисквания към футболистите винаги са били да играем добре. Искам победа с добра игра."

Снимка: Lap.bg

"Аз по принцип харесвам такъв сгъстен цикъл. Аз не харесвам ритъма, в който "Левски" играе в момента – по един мач на седмица. Изключително неприятен за мен цикъл. За мен колкото повече мачове има, толкова по-добре. Не приемам оправдания за умора. Не трябва да има оправдания за умора. За мен е по-добре, че има повече мачове. В някои мачове може би ще трябва да направим ротации. Ще избираме хората, които са най-подходящи за съответния мач."

"Имаше дребни проблеми за по-малко от десетина часа на футболистите, които се ваксинираха. Всички играчи са добре. Останаха още двама-трима, които ще се ваксинират и с оглед на сгъстения цикъл ще изберем кога да ги ваксинираме. Това е пътят, за да може да работим спокойно. Хората направиха ваксини и ние сме задължени да се грижим за здравето на нашите партньори и колеги в съблекалнята. Същото важи и за треньорите.", добави той.