на живо

Стойчев, Казийски и Тренто направиха нова крачка към титлата в Италия (ВИДЕО)

Getty Images/Guliver Photos

Воденият от Радостин Стойчев отбор на Тренто се класира за полуфиналите в италианското първенство по волейбол. Лидерът от редовния сезон спечели гостуването си на Молфета с 3:2 гейма и продължава напред с общ резултат в серията 2:0. Звездата на отбора Матей Казийски отново беше най-резултатен за успеха и завърши срещата с 15 отбелязани точки.

Тренто повеждаше на два пъти след 25:20 точки в първия и 25:15 в третия гейм, но допускаше изравняване след 22:25 и 23:25. В решителния тайбрек обаче гостите бяха по-добри и тирумфираха с 15:10. На полуфиналите Стойчев, Казийски и компания ще срещнат победителя от двойката Перуджа - Верона, в която резултатът е 1:1.

В друга среща Латина с Тодор Скримов допусна поражение с 2:3 гейма от шампиона Трея и в сряда предстои решителният трети мач между двата отбора за класиране сред най-добрите четири. Скримов се отличи с шест точки.

Друг роден волейболист Жани Желязков отбеляза 11 точки, но неговият тим Равена отпадна от плейофите след втора загуба от Модена с 1:3 гейма.

Най-интересните мачове от италианската Серия А1 може да гледате пряко в ефира на RING.BG!