на живо

Стойчо Младенов: Беззъбото полувреме го отдавам на съдийството

Треньорът на ЦСКА с критика към съдийството, БФС, привържениците и държавата

Въпреки победата над "Локомотив" София с 2:0 в мач от Първа лига, треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отправи остри критики към съдийството, както и към Българския футболен съюз, феновете и държавата.

"Чувстваше се тежестта от загубата в Разград, от Лудогорието. В края на краищата успяха да се мобилизират и в определените моменти да подхождаме по начин, по който трябва да подхождаме. По-беззъбото първо полувреме го отдавам на съдийството, защото им позволяваше да лежат по терена, да бавят умишлено. Може би такава им беше стратегията, а и съдийството ги улесни", заяви Младенов.

Снимка: Lap.bg

В мача срещу "Локомотив" два гола бяха отменени след намесата на системата VAR. Младенов претендира веднага след мача за неотсъден наказателен удар.

"Не че не знаем от години каква е тенденцията срещу ЦСКА. Леко ни хапят, леко ни омаломощават, картонче тук, картонче там незаслужено. Дузпа срещу Кери не се свири. Има една тенденция, която искам да обърна внимание на феновете - кой беше на VAR? Табаков, Кабаков... Същият, който ни свири с "Лудогорец". Ще ги предупредя - да спрат, да бъдат коректни и честни, защото след пет месеца по друг начин ще си говорим с тях", каза ядосан Младенов.

Снимка: Lap.bg

Мачът срещу "Локомотив" София на стадион "Българска армия" се игра пред малобройна публика. 

"Тази игра е за феновете. Хубава, лоша - те трябва да подкрепят, те трябва да показват любовта си към отбора. Да, ние сме се нагърбили, имаме задача за следващите две години какво да правим - имаме нужда от подкрепа, а не я виждаме. Виждаме я само от шепа фенове. Така не се гради отбор, да скачаме при всеки неуспех и да оплюваме всички състезатели. Пък в края на шампионата като дойде, ще седнем, ще решаваме кой да оставяме, кой да взимаме - това е наша работа. Но до този момент искаме да виждаме хората, които обичат истински ЦСКА. А те са тези, които идват на мачовете", каза той.

Младенов не подмина темата и с неяснотата около изграждането на нов стадион за тима.

Снимка: Lap.bg

"Колко пъти сме се срещали с министерството на спорта? Само лъжи, лъжи от страна на правителството. На комшиите - на "Левски", може да се направи стадион, да се помага, а от нас само се цица. Ние сме най-успешният български клуб. "Лудогорец" се появиха преди десет години. Създадоха условия - поздравления. Но как станаха шампиони? Особено първите им титли, нека анализираме. Върнете, имате записи, вижте как играха с юношите. Това се нарича корупция. Къде беше тогава Боби Михайлов? Големият вожд на българския футбол. Тук говорим конкретни истини. Докога, докога ще бъде така? Футболът ще крета. Това не е футболът, който трябва да има в България, разберете го".