на живо

Стойчо Младенов: Моуриньо е изключителен, но излизаме да защитим името на ЦСКА (ВИДЕО)

"Има голямо уважение между нас, за мен той е най-добрият в света"

Стойчо Младенов: Моуриньо е изключителен, но излизаме да защитим името на ЦСКА (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде ексклузивно интервю за bTV преди двубоя с "Рома" на Жозе Моуриньо в Лигата на конференциите. Двата тима се сблъскват в Рим утре в мач от първия кръг на турнира, а наставникът на "армейците" заяви, че осъзнава колко трудно ще бъде срещу Специалния, когото смята за най-добрия в света. Младенов иска играчите му да се борят и да защитят името и авторитета на ЦСКА, използвайки мача като възможност да блеснат на европейската сцена.

"Тук не само мотивацията, а и напрежението е много по-голямо, отговорността е много по-голяма. Тук им се дава възможност да блеснат, да покажат на 100% своите качества, както психологически, така и физически и спортно-технически. Това е едно поле, в което можеш да покажеш най-доброто от себе си и те не трябва да пропускат такъв момент. Ще дам пример с Вальо Антов. Благодарение именно на тези мачове успяха да го забележат", започна Младенов.

"Има голямо уважение между нас. С Моуриньо имаме прекрасни моменти, прекарани заедно. Той е човек, на когото се възхищавам, защото човечността при него остана на преден план. А всичко останало, което е кариера - тя е блестяща. За мен това е най-добрият треньор в света. Има успехи, които само можем да сънуваме и да мечтаем, че можем да постигнем. Но той запази своята човечност и душевна красота. Така печели всички свои привърженици. Силно впечатление ми направи при последния път, когато дойдоха в София за "Левски" - "Челси". Видяхме се, говорихме дълго. Там забелязах точно това - че за толкова години славата не му повлия, за да промени себе си."

"Тепърва ще се видим с него в утрешния ден, ще можем да се поздравим и с радост да обсъдим някои моменти. Аз следя кариерата и развитието му. Той е изключителен човек, който търси най-доброто във всеки един мач. За това, че е казал хубави думи - мога само да му благодаря. Със същото му отвръщам и аз. Не от любезност и възпитание. Това е самата истина."

"С влизането ми в ЦСКА заварих проблематични ситуации, с които в течение на шампионатни мачове успяваме да се справим. До този момент успешно, надявам се и в утрешния ден. Няма да издавам кой липсва. И с този момент трябва да се справим, защото ЦСКА е лицето на българския футбол в евротурнирите, най-успешният клубен отбор. Ние трябва да защитим името и авторитета на ЦСКА. В много моменти от 90-те минути трябва да бъдем на нивото на "Рома". Разучили сме ги, както и те нас. Моуриньо ни е проучил и разузнал много добре, така че не виждам как можем да се изненадаме.", каза още специалистът.