на живо

Стойчо Младенов: Още този сезон можем да съборим "Лудогорец" (ВИДЕО)

"Застояха се на трона прекалено много, омръзнаха на всички"

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че "армейците" имат сили да детронират "Лудогорец" още този сезон и призова феновете, които не бяха на стадиона днес, при успеха с 1:0 срещу "орлите" на "Българска армия", да подкрепят отбора на живо през идната година.

Столичният гранд ще зимува на второ място в Първа лига - само на две точки от лидера "Лудогорец".

"Един много силно тактически изигран мач. Мисля, че това, което искахме и бяхме запланували, се изпълни. Разбира се, второто полувреме понамалихме оборотите. Поумориха се, което е приемливо, защото това ни беше 33-ият мач. За 4-5 месеца 33 мача е почти един шампионат изигран с определена бройка играчи.", започна Младенов.

Снимка: Lap.bg

"Момчетата се справиха, поздравявам ги. Изключително дисциплинирани бяха през цялото игрово време. Но не трябва да бягаме от реалността. Знаем кои са насреща, кой е противникът ни - не само "Лудогорец", а и всички, които ще се впрегнат още повече пролетта да му помагат. Видяхте какви скандали започнаха да правят. Те не умеят да губят, защото са свикнали да им се позволява всичко да правят на терена и да не бъдат наказвани. Мога да ви цитирам много ситуации в днешната среща, в които трябваше да получат техни състезатели картони, а обратно - получавахме ние."

"Имаме план - в следващите две години да направим отбор, с който на третата да преборим "Лудогорец", да го свалим от трона. Застояха се там прекалено много и омръзнаха на всички. Няма фенове на другите отбори, които да харесват "Лудогорец". Те така си направиха, че всички да ги мразят. Аз мисля, че още тази година имаме шансове да ги съборим, но знам срещу какво тръгваме, защото на мен две титли ми отнеха по този начин."

Снимка: Lap.bg

"Феновете, които бяха днес - това са истинските, които обичат ЦСКА. Да, знам, че много други няма как да дойдат и не могат да дойдат, но много могат да дойдат, а не идват. Предпочитат да стоят по домовете си и да критикуват и да дават оценки кой става и кой не става. Аз ги призовавам на всеки един мач да присъстват, защото когато сме заедно, тогава сме силни. Иначе малко по малко ни обезверяват, омаломощават и точно това искат те - да започнем да се делим. Всички трябва да сме заедно. Имаме определен шанс в момента и трябва всички да се върнат на стадиона. Имаме нужда от тяхната подкрепа.", каза наставникът на ЦСКА.