на живо

Стойчо Стоилов: Не съм оптимист след срещата с Борисов (ВИДЕО)

"Съдиите бъркат тенденциозно от 3 години", заяви главният мениджър на ЦСКА

Стойчо Стоилов: Не съм оптимист след срещата с Борисов (ВИДЕО)

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви в студиото на "Тази сутрин", че от 3 години съдиите тенденциозно правят грешки в една посока. Като пример той посочи последните кръгове от сезон 2018/2019 и по-конкретно мача между "Черно море" и "Лудогорец", в който варненци играха предимно с юношите си, въпреки че беше определящ за крайното класиране, както и срещата за Суперкупата на България, в която разградчани победиха "Локомотив" Пловдив.

Преди началото на новата кампания в Първа професионална лига, премиерът Бойко Борисов проведе среща с шефовете на три от големите български клубове - Георги Домусчиев на "Лудогорец", Гриша Ганчев на ЦСКА и Васил Божков на "Левски". На нея беше заявено, че няма да се нарушава феърплея през новия сезон.

"Откакто преди 3 години се създаде новият формат на първенството, има доста скандали, които притесняват нашите фенове. Тази среща беше наложителна. Да седнат и да се разберат за някои неща, като феърплея. От доста време съм във футбола, много съм видял. Дано тази среща има някакъв ефект и феновете да се наслаждават на честен футбол. Вижте последните два кръга от миналия сезон. От там ще си направите изводите. Един от отборите - "Черно море", излезе с юношите срещу бъдещия шампион "Лудогорец". Има органи, които трябва да се самосезират. За много по-малки неща през годините са се сезирали, а сега всички мълчат. Правя си изводи от това, което се случва на терена. Най-пресният пример е мачът за Суперкупата. Имаше ситуации, които са фрапиращи, отменен гол на "Локомотив" Пловдив. Винаги грешките на съдиите са в една посока. Всеки човек бърка, но в последните 3 години бъркат в едната посока. Всеки един нормален човек ще види, че има някакъв друг проблем. Не вярвам, че може да се променят нещата, но нека да изчакаме. Познавам футболната действителност и за това не съм оптимист, но щом премиерът се е заел с неговия авторитет", каза той.

Стоилов потвърди, че шефовете на ЦСКА и "Левски" са провели среща във връзка с телевизионните права. "Червените" изпратиха писмо до Българския футболен съюз, в което уличават Кирил Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата телевизия, "Лудогорец", "Футбол Про Медия" и член на Изпълкома на футболната централа. 

"Имаше среща, на която "Левски" също са изразили тази позиция. Двата най-големи клуба са потърпевши. Ние направихме постъпки, ако трябва ще стигнем и до края. Това нещо, което се случи на финала за Суперкупата - да има цензура, да не се показват дадени положения на единия отбор, да не се види, че феърплеят е нарушен.. От 3 години играят с нечестни методи срещу нас и няма от какво да съм притеснен. Последната година не съм давал и интервюта след мачове, когато сме били ощетени. Няма смисъл. Не знам какво му е наред на Борислав Михайлов. От близо 15 години не сме се класирали на един голям форум. Българският футбол върви надолу. Нека се сезират органите, МВР. България е малка държава и много бързо може да се разбере кой ги прави тези неща. Напоследък е много модерно да се сезират от новините, но и там е избирателно", заяви още той.

Днес (9 юни) "червените" излизат за първия си мач от новата кампания. Срещата от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу "Титоград" може да гледате пряко по bTV Action, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 20:00 ч.