на живо

Стойка Кръстева: Децата искат да спортуват, връщат се в залите

"Няма какво по-добро да ми се случи тази година", заяви олимпийската шампионка по бокс от Игрите в Токио

Стойка Кръстева: Децата искат да спортуват, връщат се в залите

Да мотивираш децата да се занимават със спорт! Стойка Кръстева го може! Помага ѝ личният пример! Няколко месеца, след като спечели олимпийско злато в бокса, българката вече е в ролята на треньор в школата на "Локомотив" София.

"Приключила съм своята състезателна дейност и съм започнала треньорска. Единственото нещо, с което мога да ви радвам оттук нататък е моето развитие като треньор и да помагам на децата да надскочат моите резултати. За наше огромно щастие има страхотен интерес, бих казала двоен. И не само в бокса. Във всички спортове има желаещи. Щастливият момент е, че децата отново искат да спортуват, връщат се в залите", каза Кръстева и добави:

"Моята роля като треньор не е свързана само докато текат съществените тренировки. Ролята ми е свързана с куп други неща, които са в тяхна полза. Срещаме се с доста хора, които биха помогнали в бъдеще, с такива, които в момента помагат - за възстановяване, за екипировка и ред други неща. Опитваме се да намерим време за други дечица, които не се занимават със спорт или имат някакви здравословни проблеми. Да обърнем внимание и на тях"

Подкрепа на Кръстева, както и в годините когато беше активна боксьорка, ѝ оказва съпругът ѝ Борил. 

"Това, което виждам след нейния успех в Токио, е, че децата много мечтаят да стигнат нейните успехи. Забеляза се тяхното постоянство след олимпийските игри. Тренират усърдно. Дори да нямат състезания, пак тренират извън залата, което означава, че те ще следват нейната мечта. Тя има тази енергия и със сигурност ще я предаде на тези деца и спортисти, които искат да вземат нейния пример като успехи. Но трябва да се тренира постоянно", заяви той.

Олимпийската шампионка разкрива, че все още не е намерила достатъчно време да обърне нужното внимание на най-близките си. Но на коледните празници тя и Борил са празнували със семействата си. Сармите са били дело на Кръстева, докато питката - на съпруга ѝ.

"Все още не мога да отделя време само за него, но се надявам скоро да успея. Коледните празници ги прекарахме със семейството и, за мое огромно щастие, успяхме да им отделим нужното внимание на тях. Тази година аз правих сърмите. Други години нямах времето, предвид натоварения ми тренировъчен график, но тази година имах свободно време. Цялото семейство обича да спазва традициите и да се събираме заедно", казва тя.

Кръстева изпраща изключително успешна година и се надява следващата да бъде такава за всички българи.

Снимка: Lap.bg

"Искам да пожелая да бъдем здрави, да бъдем смирени, малко по-добри. И кой с каквото може да помогне, за да бъдем една силна нация и да вървим напред", завърши тя.

"Да бъдем сплотени, обединени и да бъдем добри към останалите хора. Така доброто ще се връща и към нашите домове, ще бъдем по-усмихнати и по-щастливи", добави съпругът ѝ.

Още от двамата очаквайте в новогодишната нощ, когато само по bTV след полунощ посланията си ще отправят всички главни действащи лица за България от олимпийските игри в Токио и останалите спортни герои на страната ни.