на живо

Стойка Кръстева спира с бокса

Олимпийската шампионка обяви края на състезателната си кариера

Reuters

Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева слага край на състезателната си кариера. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства, взе решение да се отдаде на треньорството.

"Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си", коментира решението си Стойка Кръстева.

Снимка: Reuters

Единствената олимпийска шампионка на България в женския бокс първоначално сложи край на кариерата си през 2018 г., след като спечели сребро от световното първенство. Само година и няколко месеца по-късно тя се върна в залата и отново сложи боксовите ръкавици, а в началото на август спечели златен медал в Токио по безапелационен начин.