на живо

Стотици хиляди търсят билети за "Байерн" - "Реал"

От германският клуб няма да могат да изпълнят всички заявки

Getty Images

Над 200 000 човека искат да присъстват по трибуните на "Алианц арена" в Мюнхен, за да гледат на живо срещата между "Байерн" и "Реал" Мадрид от четвъртфиналите на Шампионската лига. Испанското издание "Ас" съобщава, че толкова заявки са получили баварците за билети за предстоящия на 12 април сблъсък.

Естествено от клуба няма да могат да удовлетворят всички. Причината не е само, че стадионът в Мюнхен побира 75 021 зрители. Част от местата за предстоящия сблъсък отдавна са заети от притежатели на абонаментни карти за двубоите от Шампионската лига. Те са около 35 000.

3 779 билета пък са предвидени за организираната агитка на "Барселона". 

Така в свободна продажба ще бъдат пуснати не повече от 30 000 билета за мача, което ще остави голям брой от заявките неизпълнени. От клуба са наясно с това и вече са спрели да приемат искания за ценните хартийки.

Двата клуба са се срещали 22 пъти в европейските клубни турнири, като мадридчани имат 9 победи, а баварците 11. За последно "Реал" и "Байерн" се изправиха един срещу друг на полуфинал в Шампионската лига през сезон 2014/2015. Тогава краен победител от сблъсъка излезе "кралския клуб" с общ резултат от двете срещи 5:0. На финала "белите" победиха "Атлетико" Мадрид и спечелиха трофея.

Първата среща в настоящето издание на Шампионската лига между двата тима ще е на 12 април, а реваншът е на 18 април. И двата мача ще бъдат предавани пряко в каналите на bTV Media Group.