на живо

Страхил Попов асистира за победния гол на Касъмпаша срещу лидера Бешикташ (ВИДЕО)

Престижен успех за тима на национала

Българският национал Страхил Попов подаде за победния гол при успех на Касъмпаша с 2:1 над Бешикташ в мач от 27-ия кръг на турското първенство по футбол. Победата изкачи "белите" на седмо място в генералното класиране на Суперлигата при равенство в точките с намиращите се пред тях Ахисар и Османлъспор, както и една повече от местния колос Галатасарай, който отстъпи с 3:4 срещу Ескишехирспор.

Бешикташ поведе в резултата в 28-та минута, когато аржентинецът Хосе Соса се възползва от лоша намеса в отбрана на бразилеца Тити, остана сам срещу вратаря Рамазан Кьосе и се разписа с лекота за 1:0. Касъмпаша изравни още в следващата атака, в която Йонатан Дел Вале овладя топката по лявото крило и финтира защитник на гостите с първо докосване, а след това вкара гол с топовен удар.

Страхил Попов се включи в контраатака в 49-та минута и получи топката по дясното крило, след което изпрати остър пас успоредно на голлинията на Бешикташ. Аржентинецът Есекил Скарионе посрещна подаването на близка греда и вкара победния гол в полза на Касъмпаша.
Бешикташ е лидер в генералното класиране на първенството с актив от 63 точки, три пред Фенербахче и 13 пред Коняспор на нападателя на българския национален отбор Димитър Рангелов.