на живо

Страхотен гол на Шаби Алонсо прати Байерн на 1/4-финал за Купата на Германия (ВИДЕО)

Байер Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах и Хайденхайм също продължават напред

Getty Images

Водачът в Бундеслигата Байерн Мюнхен се класира за четвъртфиналите за купата на Германия, след като се наложи с 1:0 над Дармщад в мач от третия кръг в надпреварата.

Единственото попадение на "Алианц Арена" отбеляза халфът Шаби Алонсо. Испанецът реализира зрелищен гол от около 30 метра пет минути преди края на първото полувреме, което се оказа достатъчно за "баварците", за да преодолеят съперника си и да се класират за четвъртфиналите на турнира за седма поредна година.

Байер Леверкузен също намери място сред най-добрите осем отбора, след като победи с 3:1 като гост Унтерхахинг.

Изненадващо в 27-ата минута домакините, които играят в регионалните лиги на Германия, успяха да открият резултата. Томас Щайнер проби по лявото крило, стреля към вратата на Бернд Лено, който обаче отби удара му, но при добавката Максимилиан Бауер не сбърка за 1:0.

Радостта на домакините обаче беше кратка, след като няколко минути по-късно Хавиер Ернандес изравни с 19-ия си гол за сезона.

Десет минути след началото на второто полувреме Щефан Кислинг изведе Байер напред в резултата, а Карим Белараби оформи крайното 3:1 в полза на "аспирините" в 83-ата минута.

В най-резултатния мач за вечерта Вердер спечели като гост на Борусия Мьонхенгладбах с 4:3.

Ларс Щиндл даде аванс на домакините от Гладбах в 32-ата минута, като при този резултат дойде и почивката.

В началото на второто полувреме "бременските музиканти" вкараха два бързи гола чрез Янек Щернберг и Яник Вестегор. 

Бранимир Хргота изравни за 2:2 в 73-ата минута, но още в ответната атака Клаудио Писаро върна аванса от едно попадение на Вердер. Антони Уджай вкара за 4:2 за гостите в 78-ата минута, а в заключителните секунди Хргота отбеляза втория си гол в мача, с който оформи крайно 3:4.

В последния мач снощи Хайденхайм победи като гост Ерцгебирге Ауе с 2:0.
Тази вечер са останалите четири двубоя от осминафиналите.