на живо

Страхотен Куалярела поведе "Сампдория" в битката за оцеляване (ВИДЕО)

"Моряците" надиграха "Емполи" за втори пореден успех на "Мараси"

Страхотен Куалярела поведе "Сампдория" в битката за оцеляване (ВИДЕО)

С първите два гола на Фабио Куалярела от близо четири месеца насам "Сампдория" постигна втора победа в последните си три мача от Серия "А". Тимът от Генуа спечели домакинството си на "Емполи" с 2:0 и се отдалечи от зоната на изпадащите. Съперникът от Тоскана не победи в девети последователен двубой от първенството, но въпреки това остава в средата на класирането.

Куалярела бе реализирал само веднъж от началото на сезона - на 3 октомври, но завръщайки се в титулярния състав за първи път от 9 януари, отново зарадва тифозите на "моряците". 39-годишният нападател откри резултата в 14-ата минута и бе точен отново в 29-ата, превръщайки се в осмия футболист в историята на Серия "А", вкарал гол в 18 последователни календарни години. Така той попадна в компанията на легенди като Жозе Алтафини, Джани Ривера, Роберто Манчини, Роберто Баджо, Алекс Дел Пиеро, Франческо Тоти и Серджо Пелисиер.

Снимка: Getty Images

След почивката треньорът на гостите Аурелио Андреацоли пусна в игра повече атакуващи футболисти, но колегата му Марко Джампаоло предвидливо реагира с подсилване на защитата, подсигурявайки успеха и важни три точки в актива на "моряците". Те спечелиха за седми път в последните 12 двубоя от съперничеството с "Емполи", в които съставът от Тоскана е триумфирал само веднъж. "Емполи" остава без победа от 12 декември, като едва за трети път в настоящото издание на шампионата допусна поражение при свое гостуване.

"Сампдория" спечели във второ поредно домакинство под ръковдството на завърналия се Джампаоло и общо едва за седми път в настоящото първенство. Грандът от Генуа се изкачи до 14-о място в класирането с 26 точки, колкото има и 15-ят "Специя". "Емполи" е 11-и в таблицата с 31 точки.

Снимка: Getty Images