на живо

Страхотен "Ливърпул" разпиля "Спартак" Москва и спечели Група 5 (ВИДЕО)

Филипе Кутиньо отбеляза първия си хеттрик за "червените"

"Ливърпул" постигна категоричен успех със 7:0 в решителен мач срещу "Спартак" Москва от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига. "Червените" си осигуриха класиране за 1/8-финалите, както и първата позиция в групата, която ги изпраща в първа урна за предстоящия жребий, който ще бъде излъчен пряко по БТВ Екшън в понеделник, 11 декември, от 13:00.

Тимът на Юрген Клоп доминира тотално на "Анфийлд", а съперникът демонстрира срамно слаба игра, рискувайки да загуби с още по-катастрофален резултат. В титулярния състав на руския гранд не бе включен Ивелин Попов, който започна срещата на резервната скамейка и така и не се появи на терена до края.

"Ливърпул" нанесе съкрушителен удар на опонента си до 18-ата минута. Още в четвъртата Филипе Кутиньо бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Георги Джикия срещу Мохамед Салах. Бразилецът удвои преднината на "червените" в 15-ата минута, а три по-късно Роберто Фирмино се разписа за 3:0.

"Спартак" се окопити и не допусна повече попадения през първата част, но след почивката головият порой във вратата на Александър Селихов продължи. В 47-ата минута Садио Мане отбеляза брилянтен гол, засичайки с воле центрирана топка от Джеймс Милнър. Левият бек се появи като резерва на мястото на заменения принудително Алберто Морено.

В 50-ата минута Милнър се отличи с още една асистенция. Този път от подаването му се възползва Кутиньо, който бе точен за трети път, след като топката рикошира в тялото на Славаторе Бокети. Това е първи хеттрик за бразилеца с екипа на "Ливърпул". До края на срещата Мане вкара второ попадение за вечерта, а в 86-ата минута и Мохамед Салах се присъедини към голмайсторите. Египтянинът вече има 18 попадения за сезона във всички турнири.

"Ливърпул" постигна втори успех със 7:0 в групата, след като вече разгроми и "Марибор" при гостуването си в Словения. "Червените" ще играят в елиминациите за първи път от 2009 година насам. Те са петият английски тим сред най-добрите 16 в турнира, като това е първият случай в историята, при който пет отбора от една държава ще играят в елиминационната фаза.

Отборът на Юрген Клоп няма загуба в последните си 13 домакинства от европейските клубни турнири, а в осем от последните си девет срещи за сезона "червените" неизменно бележат поне по три попадения.

"Спартак" Москва няма успех при гостуване в Европа от сезон 2010/11. Руският тим завършва на третото място в класирането, което му осигурява участие на 1/16-финалите в Лига Европа през пролетта. "Ливърпул" зае първото място с актив от 12 точки.