на живо

Страхотен резултат за България на Евро 2015

bTV

Националният отбор на България до 17 години завърши 1:1 с Австрия в последната си среща от Европейското първенство за младежи до 17 години, изиграна в Созопол.

Голът за австрийците отбеляза Оливер Филип в 34-тата минута, а Тонислав Йорданов изравни в началото на втората част.

Първото добро положение бе за България в 15-та минута, но ударът на Йорданов бе извън очертанията на вратата пазена от Фабиан Ерман. Шест по-късно капитанът на Австрия Санди Ловрич отправи добър удар, но Шейтанов изби, след още две минути отново намеса на вратаря ни, след удар на Якупович, запази равенството.

В 34-тата минута Филип се възползва от неприятен рикошет в Георги Янев и успя да преодолее Шейтанов от близко разстояние.

„Лъвчетата” започнаха второто полувреме значително по-силно, и само три минути след началото му изравниха. Янев даде чудесен пас в наказатеното поле с гръб към вратата, а Йорданов се възползва и отбеляза от воле. В 53-тата минута Йорданов можеше да донесе и победа на нашите, но ударът му с глава уцели гредата. До края на срещата няколко добри намеси на Шейтанов запазиха равенството.

Така младежите ни завършиха участието си в турнира с две загуби (от Хърватия с 0:2 и от Испания с 1:2), едно равенство (днешното 1:1 с Австрия) и два отбелязани гола.