на живо

Страхотен Везенков поведе "Олимпиакос" към нов успех в Евролигата

Българинът над всички при 74:68 срещу "Реал" Мадрид

euroleague.net

Ново фантастично представяне на Александър Везенков в Евролигата! Най-добрият български баскетболист беше най-резултатен при победата на "Олимпиакос" срещу гранда "Реал" Мадрид със 74:68.

Родното тежко крило завърши с дабъл-дабъл: 16 точки и 10 борби, а отборът му е сред водачите в класирането с два успеха от два мача.

Тази вечер Везенков бе с основна заслуга за обрата през третата четвърт от двубоя в Пирея. Испанците се представиха слабо при стрелбата от тройката, докато гръцкият тим бе по-ефективен през второто полувреме. "Олимпиакос" навакса и слаб процент от наказателната линия (10/17), откъдето гостите пропуснаха само веднъж (17/18).

Везенков вкара ключов кош 30 секунди преди края, с който донесе успеха. За него това е седми пореден мач с поне 15 реализирани точки. Националът бе избран за играч на мача във втора поредна среща от сезона в най-силния клубен турнир на Стария континент.

Следващият мач на "Олимпиакос" в Евролигата е на 13 октомври (сряда), когато "червено-белите" гостуват на "Барселона" в "Палау Блауграна".

Снимка: euroleague.net