на живо

Страничните съдии отнеха шоуто при загубата на "Левски" от "Верея"

Неточни отсъждания в ущърб на "сините" белязаха срещата

Lap.bg

"Верея" победи "Левски" като домакин с 2:0 в среща от четвъртия кръг на Първа професионална лига. Мачът изобилстваше от положения, но най-обсъжданите фигури на терена не бяха футболистите, а съдиите. Страничният рефер не отсъди засада при първото попадения, а гол на "сините" беше отменен заради несъществуваща такава.

Мачът започна по-добре за "Верея", след като старозагорците откриха резултата още в третата минута. Тогава Меди Фенуш свали топката за Елиаш да Силва, който пък я подаде на Георги Андонов и той я прати в мрежата на Божидар Митрев с прекрасен удар от воле. При подаването към Елиаш реферът не отсъди засада.

В 29-та минута пък Венцислав Бенгюзов покачи на 2:0, след като Венцислав Бенгюзов получи топката в наказателното поле и се разписа с техничен удар.

"Левски", дори и в период на смяна на треньори и с Асен Букарев само за този мач начело, се мобилизира и дори върна един гол в 40-ата минута чрез Пиргов. Той обаче беше отменен заради несъществуващата засада.

През второто полувреме гостите от София изнесоха играта в половината на "Верея", но Илиан Илиев беше затворил добре своя отбор в защита и "сините" така и не успяха да създадат чисто положение за гол. В крайна сметка те не вкараха и загубиха гостуването си в Стара Загора с 0:2.

Левски завърши мача с човек по-малко, след като в 83-та минута от игра беше изгонен Димитър Пиргов. 

С победата "Верея" се изкачи на второ място в първенството, а "Левски" 9-и.