на живо

Стратегията на "Реал": Продаваш петима, взимаш Погба

Испанският гранд търси спешно 200 млн. евро

Reuters

Петима на цената на един! Това е трансферната политика на "Реал" Мадрид, поне според испанското издание "Ас". 

Въпреки че началото на новия сезон е близо, а трансферният прозорец ще затвори след дни, ръководството на Кралския клуб не се е отказало от идеята да привлече в своите редици нападателя на "Манчестър Юнайтед" Пол Погба. За целта обаче от Мадрид трябва да платят умопомрачителна трансферна сума. Откупуващата клауза на световния шампион с Франция е 200 млн. евро. 

Това не плаши "белите", които имат стриктен план - да продадат петима свои ненужни играчи, за да осигурят сумата.

Първи в този списък очаквано е Гарет Бейл. Уелсецът е в немилост след завръщането на треньорския пост на Зинедин Зидан. Бейл получава малко възможности за изява, въпреки че има договор до 2022 г. и взима по 15 млн. евро на година. За неговият подпис все още няма желаещи, тъй като и условията, които той изисква, са впечатляващи.

Снимка: Reuters

Хамес Родригес, който през изминалите два сезона игра под наем в "Байерн" Мюнхен, също е ненужен на "Сантяго Бернабеу". За подписа му се борят градския съперник "Атлетико" Мадрид и италианския "Наполи".

22-годишният Дани Себайос отдавна говори за напускане, като в момента опциите му са английски - "Тотнъм" или "Арсенал". За 2 години той се включи в едва 35 мача на "Реал".

От тима са готови да се разделят и с Марко Асенсио, който постигна най-добри резултати на фитнес тестовете преди началото на подготовката. Иско продължава да тренира с клуба, но феновете се питат дали не е време да поеме по друг път.

Снимка: Getty Images

Според "Ас", ако клубът успее да продаде тези петима играчи, то парите за Погба ще са осигурени. Агентът на французина Мино Райола не престава да дава изявления, че клиентът му търси промяна в кариерата, като не изключва тя да е именно в "Реал", където французинът е много желан от Зидан. В момента той е на предсезонното турне на "Манчестър Юнайтед" в Австралия.