на живо

Строителна фирма посъветвала Спас Русев да събори "Герена"

До края на годината сектор "А" няма да има козирка, разкри председателят на Тръст „Синя България“ Илия Козарев

Председателят на Тръст „Синя България“ Илия Козарев разкри, че собственикът на "Левски" Спас Русев е разочарован от начина на строене и инвестицията в новия сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

След консултация със строителна фирма, участвала в изграждането на съоръженията на "Бешикташ" и "Галатасарай", новият мажоритарен акционер на "сините" е бил уведомен, че има груби грешки при строежа на трибуната и ще бъде по-лесно за същата сума да се срути целия стадион и да се изгради отново, отколкото да се сложи козирка. Русев беше заявил преди време, че смята да оборудва сектора с тази екстра до края на 2016 г.

"Козирка на новия сектор на стадиона няма да има до края на годината. Не знам изобщо кога може да има, срок не е зададен. Това, което сподели г-н Русев по време на нашата среща е, че вече се е консултирал с различни фирми, занимаващи се със строежи на стадиони, които са му казали, че е по-добре секторът да бъде бутнат и изграден отначало. Може би чисто нов стадион ще е най-добрият вариант. Тепърва предстоят нови срещи и консултации с проектанти и строителни фирми. Секторът не е само седалките отпред. Отдолу трябваше да има съблекални, магазини, музей - все неща, които не са направени", сподели Козарев.

Собственикът на "сините" е заявил, че е постигнал изгодни споразумения за разсрочване на задълженията към фирмата-изпълнител на строежа на сектор "А" за следващите 10 години. По този начин Русев е осигурил спокойното съществуване на клуба.

Снимка: Lap.bg

Председателят на Тръста, който засвидетелства своето доверие към визията на мажоритарния акционер за бъдещето, разкри в Студио "Дерби", че собственикът е неволен от високите заплати на някои от играчите.

"Получихме уверение, че няма да има заеми. Получихме уверение, че тези заеми ще бъдат прехвърлени като вноски по спонсорски договора. Не искам да навлизам в детайли. Ние лично сме много по-спокойни. Самият Спас Русев каза, че знае какви са настроенията към него, че знае, че се очаква да изсипе много пари в клуба. Но той каза, че няма да стане така", обясни Козарев.