на живо

Луис Суарес плакал с дни заради нежеланата раздяла с "Барселона"

Изповедта на уругвайския нападател

Reuters

Луис Суарес упрекна "Барселона" заради начина, по който бе накаран да си тръгне през лятото. Нападателят отиде в "Атлетико" Мадрид, след като треньорът на каталунците Роналд Куман му заяви, че не влиза в плановете му.

"Трудно е, защото беше смесица от емоции", коментира Суарес пред AUF TV в Уругвай, - "Не знам дали беше тъга заради смяната на града, за семейството ми, за моите деца... Те трябва да осъзнаят, че са били привилегировани, защото прекараха шест години на едно и също място, а това не е лесно в клуб като "Барселона".

"Появи се възможността за "Атлетико" Мадрид. Трябваше да сменя града, но животът в Испания е подобен. Когато от клуба ми казаха, че опитват да ми намерят ново място, не го приех много добре заради начина, по който стояха нещата. Трябва да приемеш, че е дошъл краят. Плаках няколко дни, защото много се наслаждавах на престоя си в клуба, ценяха ме като футболист, обичаха ме много, усещах топлината на клуба, с който преживях хиляди невероятни моменти. От дебюта ми... имам страхотни спомени", каза Суарес.

Снимка: Reuters

След провалянето на трансфера в "Ювентус", бившият играч на "Ливърпул" решава да остане със семейството си в Испания.

"Те искаха да ме виждат щастлив и усмихнат. "Барселона" ме пращаше да тренирам отделно от първия тим, защото съм нямал място сред 22-ата играчи в мач 11 срещу 11... Жена ми бе единствената, която забеляза, че съм тъжен. Видя ме с наведена глава, а искаше да ме вижда да се смея и как отново изпитвам щастие на терена. Тя ме остави да взема решението за "Атлетико", не се поколебах нито за секунда".

В прощалното си съобщение към Суарес в социалните мрежи, Лионел Меси скочи на ръководството на клуба.

"Това не ме изненада, защото го познавам твърде добре. Познавах болката, която изпитва. Най-много ме нарани чувството, че съм принуден да си тръгна. Ние сме страхотни. Прекарах шест години в "Барселона", имаше други начин да ми го кажат. Но те не го направиха по правилния начин, а точно това подразни и Меси. Аз не гледам на него като на Лео Меси, както го виждат всички останали. За мен той е приятел, съотборник, той знае през колко трудности сме преминали", завърши разочарованият Суарес.