на живо

Суарес в Италия: Кандидатства за гражданство и преговаря за трансфер в "Юве"

Футболистът замина с частен самолет след сутрешната тренировка с "Барселона"

Getty Images

Футболистът на "Барселона" Луис Суарес е заминал за Италия, за да кандидатства за италианско гражданство. Това съобщава испанското издание "Марка". След като е провел тренировка с каталунците сутринта на 17 септември, уругваецът се е качил на частен самолет и е отлетял за Перуджа.

Суарес кандидатства за гражданство, за да може да финализира трансфера си в "Ювентус". От клуба не желаят той да заема от квотата им за играчи от страни извън Европейския съюз. При него процедура не трябва да отнеме много време, тъй като съпругата му - София Балби, има италиански паспорт.

Според испанските медии, въпрос на време е "Юве" и уругваецът да финализират преговорите и да подпишат договор. От "Барселона" пък са готови да разтрогнат със Суарес по взаимно съгласие. 

Снимка: Getty Images

Футболистът не попада в сметките на новия треньор на каталунците Роналд Куман. Двамата проведоха няколко разговора - преди старта на предсезонната подготовка и преди първата контрола. Суарес продължава да тренира с тима, но не влезе в групата за двете проведени проверки.

"Тук уважаваме договорите. Ако Суарес остане, то той ще бъде част от тима", беше лаконичният коментар на Куман.

Снимка: БГНЕС

Луис Суарес премина от "Ливърпул" в "Барселона" през 2014 г. Футболистът беше в основата на спечелването на 4 титли на Испания и 4 Купи на края от страна на каталунците. Той взе участие и в триумфа на тима в Шампионската лига през сезон 2014/2015.