на живо

Сухият Путин и откраднатият медал - куриозите на финала в Русия (ВИДЕО)

Толкова ли лесно се прибира златно отличие в джоба и страхува ли се президентът на Русия от дъжда?

Reuters

Французите ликуват със световната титла. Те са шампиони отново след 20 години, а празненства започнаха под проливния дъжд на "Лужники" в мига, в който официално бе даден край на мача срещу Хърватия. 

"Петлите" не спираха да се прегръщат и да скачат в пороя, който "по поръчка" се изсипа по време на церемонията по награждаване. Той не попречи и на емоциите на държавните глави на финалистите - Емануел Макрон и Колинда Грабар-Китарович, които стоически раздаваха поздравления и медали в подгизналите си костюми. 

Единственият, който остана сух през цялото време бе... Владимир Путин. Президентът на Русия бе оборудван с чадър в първия възможен момент. Държаха го официални лица, които седяха зад него. За другите двама държавни лидери обаче... нямаше такива екстри.

Снимка: Reuters

След като всички получиха чадъри (но не всички ги използваха), още една ситуация привлече вниманието на по-наблюдателните зрители.

Една от дамите, които помагаше при раздаването на златните отличия на Французите, прибра медал в... джоба на сакото си. Тя седеше точно зад Владимир Путин и президентът на ФИФА Джани Инфантино. 

Оказа се, че тя е част от официалните лица, но дали просто е решила да си "вземе" златото за спомен или действията ѝ имат друга цел, от ФИФА все още не са коментирали.