на живо

Суператракции във фестивала "Спортувай в твоя град" (ВИДЕО)

Стрийт фитнес и паркур пред Паметника на Съветската армия

Любителите на ърбан дисциплините се насладиха на уникално шоу навръх Цветница в Княжеската градина. Фестивалът "Спортувай в твоя град“ събра пред монумента на Съветската армия над 2000 участници и зрители на атрактивните градски спортове, така популярни напоследък сред младите.

Част от тези дисциплини вече са включени в програмата на предстоящите олимпийски игри.

Най-голям бе интересът към първия фестивал по стрийт фитнес и фрий рън. През целия ден най-добрите майстори в България показаха умения под погледите и овациите на многобройните зрители и гости.

Сред тях бе и легендарният гимнастик Йордан Йовчев. Носителят на 4 олимпийски медала със своя спортен клуб "Street Workout Bulgaria“ от години работи за промотирането и развитието на стрийт фитнеса у нас.

Йовчев откри фестивала "Спортувай в твоя град“ като благодари на Столична община и "София – европейска столица на спорта“ за усилията и ресурса отделяни в организацията на събития за масовия спорт, за физическата активност сред паркове, градинки, близо до дома и офиса.

Много интересно бе и в зоната за паркура. Зрителите видяха уникални изпълнения от асовете на фрий ръна на специално изградена рампа.

Наред с това, всеки пристигнал на феста можеше безплатно да пробва акробатични умения при скокове върху въздушна възглавница. Суператракциите се допълваха от изпълненията на майсторите на юнисайкъла. Специално за феста, от Швейцария бяха пристигали двама от най-добрите на едно колело в света. Мнозина пробваха за първи път да карат моносайкъл под ръководството на специалистите, които организираха и състезание за непрофесионалисти.

Сред присъстващите беше новата млада звезда на българския спорт Александра Фейгин, която направи истински фурор в световното фигурно пързаляне тази зима. Талантливата българка записа историческото 11-о място на европейското първенство в Минск, след което се нареди на престижната 17-а позиция на световното в Япония. Тази година красивата спортистка е лице на инициатива "София – евростолица на спорта“.

Фестивалът "Спортувай в твоя град" се организира за осма поредна година, като в последните пет неизменно под егидата на "София – европейска столица на спорта“. Той е част от богатата програма на инициативата, която тази година включва над 90 събития.

Тагове:

@