на живо

Суперкупата на Европа: Металист-рефер в мача между "Челси" и "Виляреал"

Срещата може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч. на 11 август

Само ден остава до един от най-чаканите футболни европейски мачове - този за Суперкупата на Стария континент. Един срещу друг ще се изправят "Челси" (победител в Шампионската лига през сезон 2020/2021) и "Виляреал" (победител в "Лига Европа" през сезон 2020/2021). 

На терена обаче няма да са само футболистите на двата тима. Там, за да следи дали се спазват правилата, ще присъства и един дипломиран юрист, бивш банкер, заклет фен на метъл музиката и "Слейър", китарист и баща на 3 деца.

Сергей Карасьов беше избран от УЕФА за главен съдия на мача в Белфаст. Срещата между "Челси" и "Виляреал" може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч. на 11 август.

Карасьов носи прякора "Руския Пиер Луиджи Колина". Приликата с легендарния италиански рефер е не само външна. Руснакът е смятан за един от елитните футболни съдии в родината си и се слави с безпогрешни и обективни решения.

Той е роден в Москва през 1979 г. Като юноша играе футбол школата на "Тимирязевец" в град Дмитров на север от столицата. Но не избира футбола за своя професия. Учи за юрист, а до 2005 г. работи в банка. 

Тъй като заплатата му е едва 150 долара на месец, Сергей заработва и като съдия. Получава първи наряд в аматьорските групи през 1995 г. 10 години по-къно той напуска банката, тъй като получава възможност да свири в елита на руския футбол. 

От 2010 г. той получава лиценз и от УЕФА. Неговото представяне му носи наряди в най-напечените руски дербита и във важните финали. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sergey Karasev (@refkarasev79)

През 2015 г. реферът получава възможност да ръководи мачове на високо европейско ниво - европейското първенство във Франция. Нарядите му за световното в Русия и последното първенство на Стария континент преди месец са логични.

Руснакът беше главен съдия на 3 мача от Шампионската лига през последния сезон и на 5 от Лига Европа.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sergey Karasev (@refkarasev79)

Иначе извън терена Карасьов е запален фен на метъл музиката. Любимата му група е "Слейър". Самият той свири на китара и дори наскоро сбъдна мечтата си да свири на концерт. На 23 февруари 2021 г. той излезе на сцената заедно с група "Катарзис" по време на фестивал в Москва.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sergey Karasev (@refkarasev79)

Карасьов е женени и има 3 деца, като синът му вече се занимава с футбол.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Олег Глаза (@olegglaza)

Как ще се справи реферът-металист с мача "Челси" - "Виляреал"? Гледайте мача за Суперкупата на Европа в сряда (11 август), пряко по bTV Action от 21:30 ч.!