на живо

Суперпланът на "Реал" Мадрид - нов "Галактикос" през 2022 г. (ВИДЕО)

Флорентино Перес се готви да отбележи с трофеи две десетилетия начело

Президентът на "Реал" Мадрид Флорентино Перес има големи планове за облика на тима през 2022 г. Той работи усърдно още отсега, за да отбележи подобаващо две десетилетия начело.

Идеята на Перес е след два сезона "Лос Меренгес" да разполагат със състав, сравним с онези "Галактикос" от времето, когато за "Реал" играеха Феномена, Луиш Фиго, Дейвид Бекъм и Роберто Карлос. Споменът за съзвездието още е пресен, както и този за "Реал" на Кристиано Роналдо, Кака и Чаби Алонсо. Второто поколение, поставило основите на отбора, който впоследствие спечели четири пъти Шампионската лига в рамките на пет години, записвайки безпрецедентни три поредни триумфа.

Раздялата с Кристиано Роналдо предизвика един период на промени не само на терена, но след две треньорски назначения на принципа проба-грешка - Юлен Лопетеги и Сантиаго Солари, Перес върна Зинедин Зидан със задачата да стабилизира кораба. Сега "Реал" плава спокойно, готвейки се да превърне 2022 г. в паметна. Поредната, в която на "Сантяго Бернабеу" ще им суперотбор.

Перлата в короната и основна трансферна цел в момента е световният шампион и звезда на френския първенец "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе. Контрактът му изтича през юни 2022 г. Това означава, че кралският клуб може да преговаря с него още през зимата на 2021 г. или, както подходи при друг мегатрансфер - този на 100-милионния Еден Азар от "Челси", да действа година по-рано.

Парижани ще опитат всичко, за да задържат Мбапе, но ако той не поднови контракта си, "Реал" ще отговори с офанзива. В Испания не изключват и вариант ПСЖ да рискува, играейки до край. Идване на Мбапе в Мадрид като свободен агент обаче би улеснило още повече плана на Перес.

В същото време "Бернабеу" ще бъде реновиран - процес, който вече започна, а клубът се готви да доиграе сезона на скромния 6-хиляден "Естадио Алфредо Ди Стефано". Съоръжението е дом на дублиращия отбор - "Кастия", но капацитетът му едва ли ще представлява проблем, тъй като мачовете по всяка вероятност ще се проведат пред закрити врата или с далеч по-малко публика от обикновено.

Нов световен шампион в редиците, ултрамодерен стадион. Какво следва? Отговорът: още звезди!

Детето чудо Арлинг Браут Холанд също попада в списъка на Перес. Норвежецът блести през настоящия сезон, а преминаването от "Залцбург" в "Борусия" Дортмунд само ускори темповете, с които таранът превзема футболна Европа. С Азар, Холанд, Мбапе и Родриго в атака, подкрепяни от Мартин Йодегор - сега под наем в "Реал Сосиедад", и скъпия бразилски талант Рейниер, "Реал" би бил труден за удържане.

Стигаме до едно име, което винаги е предизвиквало спорове - Винисиус. Въпреки критиките от специалистите, медиите в Испания смятат, че той няма да бъде продаден. Очакванията на клуба към крилото са огромни, включват дори да се бори за "Златната топка", пише "Марка".

Бавно, но сигурно пъзелът се нарежда, макар и в него все още да има неизвестни.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: