на живо

Джени Суши и адвокатката й искат WBA да накаже Кобрата

В момента лицензът на Пулев за щата Калифорния е временно отнет

Американската репортерка Джени Суши и адвокатката й Глория Олред искат Кубрат Пулев да бъде санкциониран и от Световната боксова асоциация (WBA), не само от Атлетическата комисия на Калифорния, съобщава изданието Vegas Sports Daily, за което работи Равало. Не се разкрива точно какво наказание са поискали за родния боксьор, но то трябва да бъде "адекватно".

Лицензът на Кобрата за щата Калифорния е временно отнет, а окончателното решение на комисията в Калифорния ще стане ясно на 14 май. Тогава българинът трябва да се яви пред комисията, за да обясни действията си спрямо репортерката. Ако отговорният орган потвърди решението си, лицензът на Пулев ще бъде отнет за територията на САЩ.

От изданието обявиха, че стоят твърдо зад Суши и я подкрепят в "търсенето на справедливост за този неприятен инцидент". От там добавят, че ценят приноса на репортерката и всички жени за спортната индустрия и вярват, че "всяка жена има правото да се чувства комфортно и безопасно, докато изпълнява задълженията си".

Джени Суши и адвокатката ѝ Глория Олред, която се е занимавала с редица дела за сексуален тормоз отвъд Океана, настояха за отнемане на лиценза на българския боксьор и определиха поведението му за "отвратително".

Американската журналистка, чието истинско име е Дженифър Равало, но е известна с прозвището "Кралицата на голото суши", заяви, че се е запознала с Пулев преди мача му срещу Богдан Дину в Калифорния. Това потвърждава думите на българина. 

След победата тя направи интервю с Пулев, по време на което той я сграбчи за лицето и я е целуна по устните. Репортерката твърди, че след това Кубрат я е сграбчил и за задните части.

Суши потвърди, че е била на партито на българските боксьори след гала вечерта в Коста Меса. Но заяви, че е отишла само, за да върши служебните си задължения и да вземе интервюта от присъстващите. Това обаче противоречи на твърденията на Кубрат и Тервел Пулеви, според които тя е показала интимност и с други мъже по време на празненството след победите им.

Тервел Пулев дори загатна с кратко видео в Инстаграм как всъщност се е държала репортерката на партито след боксовата гала в Коста Меса, Калифорния.