на живо

Свалиха Карагър от ефир заради плюнка (ВИДЕО)

Скай Спортс остро осъжда непристойното поведение на бившия защитник на "Ливърпул"

Джейми Карагър бе свален от ефир. Скай Спортс отстрани от задълженията на футболен анализатор бившия защитник на "Ливърпул", след като се появи видео, в което англичанинът плюе по 14-годишно момиче от колата си.

"Скай приема случилото се много сериозно и остро осъжда действията на Джейми Карагър. Дадохме му ясно да разбере мнението ни относно постъпката му и затова го отстраняваме от задълженията му", се казва в изявлението на медията.

Карагър се забърка в грандиозен скандал след загубата на любимия му "Ливърпул" от "Манчестър Юнайтед" с 1:2 в събота. 

След срещата на "Олд Трафорд", бившият бранител бил засечен от кола на магистралата. Последвали обиди заради поражението от страна на мъжа, който шофирал другия автомобил. Карагър не му останал длъжен. Свалил стъклото на колата си и се изплюл по посока на дразнителя. От това негово действие обаче пострадал не шофьорът, а неговата 14-годишна дъщеря, която седяла на задната седалка.

След неприятната случка Карагър се свързал със семейството и поднесъл своите извинения на момичето.

Освен в ролята си на футболен анализатор за Скай Спортс, той трябваше да дава експертно мнение за датската TV3 Спортс по време на двубоя от Шампионската лига между "Манчестър Юнайтед" и "Севиля" във вторник. Този негов ангажимент също отпадна заради разразилия се скандал.

Джейми Карагър е един от най-титулуваните и обичани играчи на "Ливърпул". Той е втори по брой изиграни мачове в историята на клуба - 737, 508 от които във Висшата лига. Също така централният бранител е рекордьор по най-много срещи в Европа с "червената" фланелка - 150.

Карагър пракара цялата си кариерата на "Анфийлд". Той пристига в клуба на 10-годишна възраст, а няколко дни преди да навърши 19 дебютира за първия отбор.

С екипа на "Ливърпул" печели 11 трофея, сред които Шампионската лига през 2005 г. и Купата на УЕФА през 2001 г.