на живо

Светът е възхитен от Григор Димитров

Легенди и специалисти определиха полуфиналния сблъсък между Димитров и Надал като "Подарък за всички фенове на играта"

Getty Images

Широкият отзвук от силното представяне на първата ни ракета Григор Димитров продължава. Редица тенис специалисти и бивши състезатели използваха профилите си в социалните мрежи, за да засипят с похвали 25-годишния българин.

Бившият номер 1 в света и носител на шест титли от Големия шлем - Борис Бекер, определи двубоя между Димитров и Надал като "епичен":

Американката Крис Евърт е доста активна в онлайн пространството. Бившата номер 1 при жените започна с постовете в Туитър още по време на мача между най-известните спортисти на България и Испания: "Не мога да повярвам на какво ниво играят двамата. Нито един от тях не заслужава да загуби".

Спечелилата 157 титли на сингъл в кариерата си, от които 18 трофея от Шлема, отбеляза невероятната игра на Рафа и борбеността на Гришо:

По-малкият брат на Джон Макенроу - Патрик, е убеден, че е време бекхендът на Димитров да бъде определен за един от най-добрите:

След епичната битка основният анализатор на ATP - Крейг О'Шонеси, написа - "Абсурдно ниво, ето това е нашият спорт":

В своя анализ на срещата, той определя двубоя като може би най-добрия в кариерата на Димитров и отбелязва, че българинът е загубил, въпреки превъзходството над Надал. Според О'Шонеси загубата може да бъде считана за голяма победа в развитието на Григор, чийто бекхенд вече определено е сред най-качествените в световния тенис.

Коментаторът на Би Би Си Дейвид Лоу пък написа: "Каквото и да се случи в бъдеще, това е един Григор Димитров, който не сме виждали досега": 

Общото мнение, около което се обединяват всички специалисти и легенди след срещата е "Подарък за всички фенове на играта".