на живо

Светът на тениса вече говори за Тео Давидов (ВИДЕО)

Българският талант прикова вниманието на една от големите тенис медии в света

Светът на тениса вече говори за Тео Давидов (ВИДЕО)

Теодор Давидов е само на 10, но вече е звезда. При това в суровия свят на тениса, където конкуренцията е огромна. Той прави първите си крачки в него внимателно, влагайки много труд и в ролята на феномен, защото играе без бекхенд. Може да си го позволи, тъй като се е научил да изпълнява форхенд и с лява, и с дясна ръка.

Нетрадиционният подход на Тео привлече вниманието на една от големите тенис медии в света – Tennis Channel, която излъчи специален материал за него.

"Бях на около 8, когато започнах да играя и с двете си ръце. Първата година беше много трудна за мен, когато започнах да играя със своята лява ръка. Въпреки това, си наложих този стил на игра. Имах много трудности. На турнирите отпадах от противници, които преди това съм побеждавал.", споделя Тео.

"Все още приоритетно фокусираме тренировките върху играта с лява ръка, тъй като там пропуските все още са големи. Нуждае се от повече сервиси и форхенди със своята лява ръка, за да развие още повече своята игра.", добавя баща му Калин, който е негов треньор.

Тенисът и Тео са заедно от няколко години. Той е роден на 26 август 2010 г. в София, но семейството му се мести в Колорадо, когато той е само на година и половина. Малчуганът стъпва на корта, когато е на три. На четири и половина вече тренира два пъти дневно под ръководството на баща си. От ранна детска възраст започва да печели турнири за деца.

Освен с тенис, той се занимава и с вдигане на тежести, харесва и ските. Следи стриктно хранителния си режим и е вегетарианец като родителите си. Те пък го насочват не само към тениса, но и към йогата. В семейството това е начин на живот!

"В семейството ни се храним с домашно приготвена вегетарианска храна. Виждам единствено позитиви от това. Тео успява да тренира все повече и физически превъзхожда децата на своята възраст."

"В последните няколко години фокусираме подготовката си върху силови упражнения, катерене, издръжливост на гимнастически халки, както и вдигане на тежести.", споделя Калин Давидов.

"Моят сервис с лява ръка е коренно различен от този с дясната. Когато редувам началните си удари, моите противници започват да се объркват.", добавя Тео.