на живо

Светослав Дяков пред bTV: Не бяхме на 100%, но в събота ще е различно (ВИДЕО)

"Накрая се броят победите и титлите", заяви капитанът на "Лудогорец" преди шампионатния мач с ЦСКА

Светослав Дяков пред bTV: Не бяхме на 100%, но в събота ще е различно (ВИДЕО)

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков даде специално интервю за bTV преди утрешния двубой с ЦСКА от плейофната фаза на Първа лига. Националът заяви, че отборът му не е бил на 100% срещу "армейците" през седмицата в четвъртфинала за Купата на България, загубен с 0:1, но очаква един по-различен развой на събитията в събота. Дяков не смята, че шампионите са били надиграни и вярва, че ще покажат истинското си лице.

"Единствено с желанието си бяха по-добри като съперници. Каквото и да си говорим – не бяхме на 100% в този мач. Погледнах коментари, че отборът на ЦСКА е играл страхотен футбол и ни е надиграл напълно. Доста се чудя на тези коментари, тъй като, ако човек е безпристрастен - мачът беше абсолютно равностоен. Единствените две-три положения, които имаше съперникът, голови, бяха след 65', когато нашият отбор тръгна малко по-напред и остави доста пространство за противника. Така че отборът на ЦСКА не ни е надиграл категорично и съм сигурен, че утре ще има доста по-различен развой на събитията"

Снимка: Lap.bg

"Трябва да бъдем по-агресивни, да се борим много повече, за всяка педя терен. Съперникът е качествен, в това няма никакъв спор. Разполагат със страхотен треньор. Аз съм работил с него в националния отбор. Само адмирации за поведението му на скамейката. Знам как мотивира, как иска да играе неговият отбор. Но нашият отбор, въпреки всичките негативи, които се изсипаха напоследък, вярвам, че е по-качествен. Трябва да го покажем на терена обаче, на приказки е много лесно... Накрая се броят победите, броят се титлите. Всеки може да си говори каквото иска"

Снимка: Lap.bg

"Доста слушам за съдиите. В Европа също "помагат много". Умаловажават труда ни. Ако трябва да съм честен, във всяко голямо първенство, нашето не прави изключение, на "Левски", на ЦСКА, на "Лудогорец" може да се помогне в тяхна полза. Неумишлено, според мен, тъй като съдиите се стараят да бъдат безпристрастни, да не ощетяват по-добрия отбор. Но това не е основното. На терена играят футболистите, а не играят съдиите. С тези приказки много хора умаловажават труда, който сме положили през годината. Не е коректно. Някои го правят, за да отклонят посоката от техните отбори. Много е лесно да търсиш грешките в другите. В "Лудогорец" винаги сме се опитвали да търсим грешките в себе си, да изчистим нещата, защото има какво да подобряваме"

"Хората виждат само мачовете, но ние имаме много други лишения, които стоят зад добрата игра в първенството. Тази купа е и своеобразен медал, за всичко, което сме направили през годината. От доста неща се лишаваме, липсваме доста на нашите семейства и тази купа, която съм сигурен, че "Лудогорец" ще спечели, ще бъде награда за целия отбор"

Снимка: Lap.bg

Дяков говори и за настоящия си треньор Стойчо Стоев, който кара своя втори период начело на "Лудогорец".

"Много добър треньор и човек. Едното според мен е свързано с другото. Тепърва съм сигурен, че ще налага своите идеи. Не се е променил. Той е позитивен и усмихнат. Когато трябва обаче повишава тон, при това доста сериозно", каза капитанът на шампионите.