на живо

Световен рекорд - да отпаднеш след 1114 паса...

74% владение на топката, 24 удара - цифрите зад провала на Испания

Да си размениш 1114 паса за 120 минути и накрая да отпаднеш с дузпи - постижение, което е по силите единствено на испанския национален отбор. Футболистите на Фернандо Йеро упражниха безпрецедентен контрол върху топката в 1/8-финала срещу Русия, но въпреки това напред продължава Сборная.

Статистиката сочи, че испанците са били точни в 90,31% от подаванията си. Тоест 1006 паса са достигнали до целта си, а бракът е бил сведен до минимум. Отправените удари са 24, като 9 от тях са в рамките на вратата.

В допълнение - испанците са владели топката в 73,97% от игровото време. При тези показатели изглежда наистина абсурдно, че единственият гол в тяхна полза бе отбелязан от... защитник на Русия.

stat

Тези цифри са абсолютен рекорд в историята на световните първенства, откакто се води статистика. Те обаче не означават нищо за един от сочените за фаворити за трофея, който се прибра у дома преди шампионатът да е навлязъл в решителната си фаза.

За сравнение - руските футболисти са разменили едва 290 паса, а броят на успешните е само 191. Далеч по-същественото е, че те не пропуснаха нито веднъж при дузпите.