на живо

Световната номер 1 не успя да спре Серина Уилямс

Първи значим успех за американката след завръщането й на корта

Getty Images

Серина Уилямс доказа, че големите победи не са останали в миналото. Американката се справи със съпротивата на световната номер 1 в тениса Симона Халеп на 1/8-финалите на "Аустрелиън Оупън". Уилямс, която е седемкратна победителка в турнира, прекърши румънката с 6:1, 4:6, 6:4 за час и 47 минути.

Серина демонстрира висок дух и здрави нерви в решаващите моменти на двубоя, с което доказа, че има силите да се завърне на върха в тениса.

Ключовият момент в мача настъпи в третия сет, когато въпреки че допусна пробив, Уилямс незабавно го върна и след това постигна още един, за да поведе с 5:3.

Това беше десета среща между Халеп и Серина, като превесът е изцяло в полза на американката - 9:1 победи. 37-годишната тенисистка за пръв път срещна лидерка в ранкинга, откакто се завърна на корта след раждането на дъщеря си.

Снимка: Getty Images

Любопитен момент преди срещата накара мнозина да се позабавляват на гърба на Серина Уилямс. В мига, в който излизаше на корта, тя чу диктора да приветства появата на световната номер 1. Това я смути и тя се върна в тунела.

В момента американката е на 16-то място в ранглистата на WTA.

Съперничка на Серина Уилямс на 1/4-финала ще бъде седмата в света Каролина Плишкова.